Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text och foto: Lindha W Gustavsson


Tankar under en novemberpromenad

Dis och dimma påskyndar den
mörknande eftermiddagen,
trottoaren jag går på är fylld
av våta bruna höstlöv, och
luften känns precis som den
brukar i mitten av november


Träden är kala, och de grå
tunna grenarna tycks slingra
sig kring varandra när en
mjuk vindpust letar sig fram
genom grenverken – där jag i
ett ögonblick av fantasi tror att
grenarna på så sätt vill skydda
sina stammar från kommande
kyla


Några ensamma rosknoppar som
bestämt vägrar vinter bjuder mig
fortfarande sin prakt i parken -
vilket skänker inre styrka och
rofylld glädje som jag skall vårda
ömt i min hjärnas hårddisk för att
plockas fram under vintern när
naturen vilar…..






Fri vers av Lindha W Gustavsson
Läst 202 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-11-12 17:28



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Tack för att vi fick följa med dig på din underbara novemberpromenad!
/kram
2014-11-20

  Lars Hedlin
Jätte fint framfört!
2014-11-13

  Palett
Fin höststämning i denna text !
2014-11-12

    ej medlem längre
Fint beskrivet med iakttagelser under höstpromenaden...
2014-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Lindha W Gustavsson
Lindha W Gustavsson