Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dikternas utveckling.


Den 37 nde kärleksdikten.

De första skrevs med flickan i ena handen och pennan i den andra.
snabbt.
De följande med en inneboende ängslan
försiktigt tassande.
Sedan kom raseri-dikterna.
Vrede, ilska, bitterhet var deras klangbotten

Långt efter kom saknadens dikter.
De var de vackraste.
När de skrevs,stod en lång mörk man bak mig. Läste över axeln.
Döden är släkt med Kärleken.
Saknadens tvilling är Längtan.

I den trettiosjätte dikten samlar de löv tillsammans
för att begrava flickan.
ue.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 263 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-11-12 18:55

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Starkt berörande
2014-11-15

  Rochester
Stark och berörande i sin enkelhet.
2014-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram