Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
några exempel.


Gränsen är en vass knivsegg.

Flygplanet släpper sin last.
är det en hjälpsändning
eller en bomb?

I flyktinglägret Näsbylund
vaknar man om nätterna av skott
eller sprängs det för att bygga bostäder?

Mitt i orgasmen
dör han av hjärtattacken.

Tolv blinda har gått vilse
vägvisaren är död.

En döendes skri en natt på slagfältet
ger läraren idéer om nya röstövningar.

Du drömmer, att du lever
vad händer, när du vaknar?

En mor dukar bordet,
då hon får dödsbud från sonen,
tar hon bort en tallrik.

Samma penna används till
dödsdomen som födelseattesten.
Utgången beror på skrivarens humör!




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 257 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-11-13 17:05

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Mycket stark text
2014-11-15

  i af apa
den var vass...!
2014-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram