Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
November är nog den tråkigaste månaden då det bara blir mörkare och förkylningen aldrig går över


Ack du sega månad

Ack du segaste av alla månader, november
Jag önskar faktiskt att det snart nog ska bli december
Regnet duggar tätt och det är så där förfärligt grått
Mörkret omsluter en alltmer dygnet runt ju i stort
Dessutom verkar hostan ha kommit för att stanna
Då vill man ha bullar och gott te helst en hel kanna
Krypa upp i soffan och tända ett fint litet ljus
Göra det mysigt och ombonat i sitt eget hus

Men visst måste man ut i regn och mörker titt som tätt
Då är det bara att ta reflex på och klä sig rätt
Cyklar man bland bilar gäller det att va' på sin vakt
Man måste alltid på dessa mobilzombis ge akt
Själv försöker jag hålla mig vaken och uppmärksam
Men det kostar på att vara smart och eftertänksam
Vi är ett krympande antal som ser hur världen är
Och att det nu verkligen åt pipan rätt så snart bär.




Bunden vers (Rim) av Maria Eliasson
Läst 191 gånger
Publicerad 2014-11-15 14:25



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Håller med dig om att denna månad - liksom hela hösten och vintern - är vidrig.
Håller även med dig om mobiltöntarna. De är offer.
2014-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Maria Eliasson
Maria Eliasson