Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Äkta kärlek finns! Men kärlek utan passion och förälskelse som vårdat tillbehör och krydda dör med tiden ... liksom så ock den själsliga sinnesfriden!


När du känner dig osäker ...

... och eller otrygg
i den relation du har
och eller lever i ...

Ta dig då lite tid
för att fundera över
vad som får dig
att känna så ...

Om du finner ut
till slut
vad det är
prata med din älskade
och berätta 
om hur du känner det ...

Om du inte finner ut
vad det beror på
bör du likväl ta dig tid
och berätta hur du känner
för den med vilken
du lever ditt liv ...

Känns det svårt
och otryggt i sig
att berätta för den
du älskar hur
det känns och hur du mår
bör du fundera över ...

... om den verkligen är
den du i ditt liv behöver
och ransaka dig själv
med avseende på
varför du stannar kvar
i denna relation ändå ...

Att låta allt vara som det är
oavsett hur du känner och mår
är vad många väljer
och istället allt som känns
otryggt och osäker sväljer ...

Men!

Tiden går
och du blir inte yngre
för varje år 
du stannar kvar
i någonting 
som kanske en gång var
men som alltmer
visar sig att
det ej längre är ...

Visst ska man
arbeta för att få
en relation att fungera
och inse att
allt inte alltid är
så där alldeles rosenrött
utan också rymmer dagar
som kan vara lite grå ...

Men utan fungerande kommunikation
som bygger på tillit och förtroende
finns det inga förutsättningar
för att över tid
få en verkligt hållbar relation!

Att då stanna kvar
och leva på minnen
av det som ej längre är
men som en gång var ...

... är ej
speciellt juste
vare sig mot dig själv
eller den du lever med ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2014-11-16 19:49



Bookmark and Share


  ia VIP
Så sant

2014-11-20

  Magica VIP
Sant, kommunikation är viktigt.
2014-11-20

  Kajsa Karin VIP
Absolut sant! Fint fångat, men ack så svårt att följa......
2014-11-16

  Glitr
Precis. Ta mod till sig och bara gå kan vara enormt svårt.
Bra och klok text!
2014-11-16

  Fem hjärtan VIP
Mycket sanning i din så fina text!
2014-11-16

  ResenärGenomLivet VIP
Kommunikation är A och O i ett förhållande...fint skrivet...
2014-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP