Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resan utför

Karusellerna snurrade
och vi med dem
på torget i centrum
gick allt så kvickt
kanyler låg slängda
jag vet att det var dina
vi köpte oss friheten
för pengar som du tiggt

Vi tog tåget långt bort
bara vi i vagnen
du rökte långa cigarrer
och blåste konduktören
du talade om ditt liv
med tårar i ögonen
att din pappa var präst
en stämma i kyrkokören

Vi drog ut den natten
på gatorna i huvudstaden
du tog en smutsig kanyl
och jag bara tittade på
ett urklipp i tidningen
fick dig att ta tunnelbanan
det var en fest i förorten
men jag var för blå

Vi sågs aldrig mera
en överdos släckte livet
karusellerna snurrade
och du ramlade av
jag mötte utanförskapet
hade svårt att förstå
allting gick så fort
resan utför stupet
och fallet ur tidens nav

Karusellerna snurrade
men jag stod bredvid
den sista vagnen stannade
på bakgatans perrong
kanylerna var bortsopade
och spåren efter dig
jag glömmer dig inte
aldrig gårdagens sång

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 318 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-11-22 21:24



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Stark, berörande.
2014-11-25

    AA VIP
Berörande. Stark.
2014-11-24

  Eva Helene VIP
Starkt och berörande!
2014-11-24

    prima donna
så fint och sorgligt!
2014-11-23

    ej medlem längre
Dina ord letar sig nära hjärtat.
2014-11-23

  Lars Hedlin
Berör det inre!
2014-11-23

  louisegirl
Berör på djupet.<3.
Fantastiskt fint skrivet!
2014-11-23

  Veven
Fint skrivet.
2014-11-23

  Ingrid Trolle
Så sorgligt och
så väl formulera.
Målat för oss att se
inåt. Mycket
berörande
2014-11-23

    ej medlem längre
En text som berör mycket. Som vanligt skrivet med djup känsla och slagkraftiga rim.
2014-11-22

  Marita Ohlquist VIP
Text som berör!
Det är alldeles för många som ramlar av karusellen.
Plötsligt finns bara minnena kvar.
2014-11-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO