Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ryggsäcken

Jag bär på en packning
en väska på min rygg
fylld med erfarenhet
som gör vardagen trygg
livets bistra sanning
ha lärt mig en del
en lärdom att bära
att forma rätt från fel

Min ryggsäck är fylld
med ord från poesi
små fraser ur livet
i kärleksfull harmoni
de bärs med stolthet
ett levande bibliotek
en bruksanvisning
och utan dolda svek

Min ryggsäck är lätt
inte tung att bära
en lyckobringad packning
för dem som är kära
ett ord jag ger på vägen
till dem som vill höra
ty kärleken är stark
kan allting beröra

Jag bär på en väska
en packning utan besvär
ty kunskap väger inget
i en lycklig atmosfär
med glädje bjuder jag
det jag en gång lärt
kärleken till livet
och det som är mig kärt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 1010 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-11-21 18:10



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra skriftat!
2014-11-23

  ResenärGenomLivet VIP
Jaa, du bjuder oss på något fint ur din ryggsäck varje gång...mycket fin dikt...
2014-11-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Fantastiskt diktat och rimmat om den ryggsäck vi alla bär. Lätt eller tung.
2014-11-22

  Helena C.W.
Du är en sann poet som skriver ljuva dikter i harmoni. En vacker dikt om kärleken.
2014-11-22

  Knickedick
Vägen till mannens hjärta går via ryggsäcken inte magsäcken:)
2014-11-22

  Magica VIP
Vore skönt att kunna bära en lätt ryggsäck :)
2014-11-22

  Ingrid Trolle
En varm och vacker
text från en varm och
vacker person med en
mästerlig penna
2014-11-21

    prima donna
Fint!
2014-11-21

  Daniela I
Härligt, livet i ett nötskal
2014-11-21

  © anakreon VIP
Vackert, viktigt och verkligen välformulerat!
Calle
2014-11-21

  louisegirl
En underbar dikt, skrivet med värme och kärlek..
2014-11-21

    ej medlem längre
Den ryggsäcken torde vara din själ, fylld med kärleksfulla tankar och ord
2014-11-21

    ej medlem längre
En sån ryggsäck ger styrka i livet.
2014-11-21

  Marianne Räf
Ja, man har verkligen en ryggsäck
eller koffert, andligen, med minnen
från det förflutna. Bra skaldat!
2014-11-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
Tonvikt på innehåll
och kontroll på vad
som behövs innan
vi sövs ett gott ord
för livet i klivet!
Tack för det drivet!
***************

2014-11-21

  Marita Ohlquist VIP
Bra, positiv text!
Väskans innehåll visar vem du är!


2014-11-21

    ej medlem längre
Lysande, som så många gånger förr..
2014-11-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO