Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blommor

 

 

sirliga violer i hennes ögon där
de röda rosorna lever på kind
smeker linnéa i hennes andedräkt

 

betraktar henne uppkrupen i soffan försjunken
i tankar och hon är omgiven av den tätaste
granskog ibland lever hennes ögon över en bok
jag kan höra vindarna då hon byter blad

 

slokande löjtnantshjärtan i hennes gång är
smärtan i mitt hjärta 
önskar henne styrkan
som maskrosens kamp att 
söka ljuset
och tränga genom den svartaste asfalten

 

om natten kan skogsstjärnans sinnliga
försiktiga små hjärtslag höras då hennes 
andning givits takten av kungsängsliljans
smäktande klocka vaggad av sömnens frid
medans murgrönan klättrar huvudkudde

 

 

 




Fri vers av Octavia
Läst 478 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-11-18 17:02



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Sinnlig betraktelse som berikas med
blomstrande egenskaper... fyndigt!!
2014-11-18

    prima donna
så vacker kärleksförklaring! Jag ser en moder som betraktar sin dotter med kärleksfull blick
2014-11-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Så finstämt och vackert i blommande ord!
2014-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Octavia
Octavia