Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min far brukade säga till mig som barn att om jag ville bli riktigt rik en dag så skulle jag fundera över att utveckla och etablera en ny sekt eller ännu hellre en ny religion ... Finns dock fler smaklösa alternativ ...


Det finns rätt många fler ...

... än man kanske kan
och eller vill tro ...

... vilka finner 
såväl sin lycka
som sitt levebröd
på att känna av
affärsmöjligheterna

kring liv och död ...

... De lever på
sin skicklighet
på att finna och infånga

sådana som 
på sin väg
från vaggan
mot framtiden

kommit dithän
att de är närmare sin grav
men ännu ej funnit sinnesfriden ...


Ty som vi alla vet
är det inte blott myt
utan krass verklighet ...

... att när Fan blir gammal
blir det lätt som så
att han börjar bli lite religiös
nu som då ...


... eftersom andra sidan graven
kommer allt närmare
för varje steg i livet han tar ...

Och även om det tidigare
i hans liv funnits tvivel
så vet man ju vad man har
men inte någonsin 
vad man kommer att få ... 

När en sådan människa
möter någon som är så generös
med hopp och löften
om genvägar till den himmel
som känts så hopplöst 
oförtjänt och därför omöjlig
att någonsin ens
kunna drömma om att nå ...

... Vad är då
några tusenlappar 
som tack för hopp och löften
om att himlen kanske 
kanske likväl är vad som väntar
den dag man livets slut når ?

På något sätt och vis
kan jag i dessa fall
känna att lagen om tre
bekräftar sig
och att det är gott
precis så som det é ...

Men för varje 
infångat offer 
som får vad den förtjänar
är det tyvärr 
så fruktansvärt många fler
oskyldiga som redan skänkt
allt de äger och har 
till andra behövande 
och inte längre har
så mycket själva kvar ...

Goda människor
vilka redan tidigt
i början av slutet av vägen
till sin grav
helt oförtjänt
drabbas av
dessa asgamar
som ej nöjer sig 
med mindre än 
att inte blott ta allt 
som de ännu har kvar
utan även
i all sin självgodhet
avnjuter deras sista 
iniktsfullt besvikna andetag ... 






Övriga genrer av Peter Stjerngrim VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-11-22 16:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tyvärr är det alltför många som kallar sig kristna och stora evangelister och pastorer är bedragare och lurar godtrogna lyssnare att ge dem stora summor. Det kan man läsa om då och då. Det gör att man har inget förtroende för kyrkorna.
Mycket bra skrivet
2014-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP