Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frost

Nu frosten på gården
tätt kring sin fog
andas från dimman
som moln runt vår skog
över trädgårdens gång
silvertunna drag
kylan från natten
ger gryningen behag

Nu frosten ses spela
från rönnträdets gren
och älvornas dans
kring solljusets sken
blir ett med sitt under
vid morgonens tråg
där plogen med fåglar
möter himmelens våg

Nu frosten riggar segel
en matta på marken
som skimmer och slöjor
ett rop genom parken
när stjärnorna briljerar
sin tacksamhets bön
står drottningen av ljus
och ger till oss sin lön

Nu frosten ger kärlek
förförelse i natten
ett känslomässigt nät
över blåfruset vatten
en sång som förundrar
och klingar med ro
decembermörkrets frid
vid hopfullhetens bro

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 783 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2014-11-23 18:13



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
En mycket vacker dikt kring en årstid jag egentligen inte gillar.
Kanske måste jag ändra åsikt?
2014-12-06

  aol
Underbart som riktig poesi ska kännas,
2014-11-30

  Änglaögon
Rofyllt vacker, gillar frostblommor.
2014-11-25

    Dan Myrbeck
Fina och värmande ord
om frosten.
2014-11-25

  ResenärGenomLivet VIP
Frosten är alltid vacker...(även om den dödar)...mycket fint...
2014-11-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
F in men kall
R akt den kom utan knall
O ch den kan bli till fall
S kön i alla fall
T ack för Ditt infall
2014-11-25

  Bibbi VIP
Grattis till "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2014-11-24

  Bo Himmelsbåge
En frostigt skimrande hyllning till kung Bores återkomst!
2014-11-24

  Lars Hedlin
VAckert framfört!
2014-11-24

    prima donna
Så väldigt vacker, som en smekning... bokmärker jag nu denna fina
2014-11-24

    ej medlem längre
Gnistrande fint skaldat.
2014-11-24

    ej medlem längre
Vackert tonfall!
2014-11-24

  Connie
Otroligt vackert vintermotiv du målar upp!
2014-11-24

  Chawa VIP
En glimmande hyllning till frostens ära!
2014-11-24

    ej medlem längre
Återigen visar du vilken fantastisk poet du är och särskilt i den här genren där natur och fantasi får stå i centrum.
2014-11-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Så fantastiskt fint du diktar!
2014-11-23

  Palett
Så skimrande vacker text !!
2014-11-23

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt bra!
Bilderna avlöser varandra.
2014-11-23

  Daniela I
Underbar!
2014-11-23

  Lena K Nilsson VIP
Så vackert skrivet om frosten!
2014-11-23

  Ingrid Trolle
Underbara bilder
målade med känslig
pensel i en utsökt
fin dikt med skön
takt i stegen.
2014-11-23

    ej medlem längre
Andlöst vackert skrivet.
2014-11-23

  louisegirl
Du skriver fantastiskt vackert..
Bokmärke!
2014-11-23

  Marianne Räf
Beundrar din förmåga att få fram
sådana vackra verser! Grymt bra-
2014-11-23

  Maj-Lis VIP
Så vackert om frosten
2014-11-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO