Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I afton


I afton
flyktar jag
mot
underjordens
Gudlösa rum
där
mörkret
förlöser
min själ
ur
smärtans
eld

lyfter mitt hjärta
ur
vansinnets tunga boja

ur
syndens blod
höjer sin skål

I afton flyktar jag
mot
annan tid
där
skuggorna
famnar mig
som
den jag är

mottar
mitt
blot
ur brinnande is


Bs-06





Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 311 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-04-06 09:23



Bookmark and Share


    lory
underbart vemödig text präglad av det smärtan
2012-03-06

    BrokenHearted
håller med:) myckert vackert...lite gammaldags känsla över den, men det passar så finfiiiint :)
2006-04-06

  DanSan
Ja BodilSan en riktigt skön dikt!!! .. .
Men jag misstänker nästan att det här
handlar om att du ska på fest undan
allt som är tungt . . .
Men jag kan ju ha fel!!!
(egen tolkning)
2006-04-06

  Teresia Ridell
Jag tolkar det som ångest som släpper o det känns mycket befriande !
Kanske har jag helt fel men det är iallafall en mycket stark o vacker text !
2006-04-06

  prinscess VIP
smärtsam läsning
melankolisk
känner en känsla genom texten
att det känns tungt i själen
(kanske tolkat alldeles fel)
bra förmedlad känsla
2006-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg