Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där"


Nattmörket

Nattmörkret är som en landningsbana för drömmarna
Nattmörkret är kreativitetens frihet, livets möjlighet och superhjältarnas tid att klä sig i vingar och mantlar
Nattmörkret är stadens vila, en omålad canvas för han med sömnproblem och värktabletter som vandrar gata upp och gata ner och lyssnar till mörkret
Nattmörkret är havets lekplats, där stjärnorna blir levande och fiskarna blir världens enda hot

Nattmörkret är osagda ord i en säng klockan två
Nattmörkret är näktergalens sång ända tills gryningen brutalt knackar på
Nattmörkret är hjärtats stilla stund, när allt är tillåtet och ingenting sägs
Nattmörkret är dina ögon när du inte längre söker mina

Nattmörkret är stillheten

Nattmörkret är trevande steg i hallen så att inte pappa ska vakna
Nattmörkret är hennes verklighet i skolans vassa hörn
Nattmörkret är ångestens trygghet

Nattmörkret är fallande stjärnor och tända hopp
Nattmörkret är månen som sörjer sin ensamhet när stjärnorna täcks av moln, natt efter natt

Nattmörkret är stjärnornas vila när de leder vägen hem till trygga hamnar
Nattmörkret är att andas in och bli stilla här och nu
Nattmörkret är den blindes vardag

Nattmörkret är där jag lägger ner min penna och vilar ut




Fri vers (Spoken word/Slam) av Nitwitoddment
Läst 275 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-11-23 23:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nitwitoddment
Nitwitoddment