Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svenskan är ett enastående språk!

Så oändligt många kombinationsmöjligheter!

Bara en bråkdel av det
får rum i SAOL

Några exempel:

Spexkör, pälseran, utegrund, ytgrader, nattstol,
matlöfte, lustrutt, urgrisar, häggnörd, gurklina,
smetsida, mögelkur, retkyssa, stektema, atolldam,
filurrop, tikgata, dartkris, hetsstim, saxkista, glasgris,
blinddos, gatukråka, isspäka,betvirus, nordsång,
rosslätt, lamphot, fepaltor, lembula,kornspån, nattsvin,
sorgerum, tunnrodd, buksele, nattspis,salutfis,
lerhusar, tösplutt, snölära, gralhäst, notspill, husvåp,
tofsfint, gräddag, fegpress, fältknep, ridålina,killäte,
städyra,sparoro, kemilärd, agentkast, rynktant,
lungrytm, hamnlass,smedbrev, gatuarena, kärrdoja,
äggtrick, stöpfoga, åsneloft,parksits, fryslort,
locknatt, nätlus, vinylarab, ängssken, kuddaria,
tigerpåk, plutnarr, ättid, kofjät, bakskatt, scenslaf,
strulman,ristid, latrinho, rotdusch, gutekrökbysnipa,
höstfota, drilldon.

Bara ett fåtal nämnda, med reservation att några enstaka finns med
i SAOL, men troligtvis inte.




Övriga genrer av Jack E. Gladh VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-11-24 20:33



Bookmark and Share


  Havsbris
eller hur? och instämmer jag som inte kan och tror aldrig ska kunna ditt språk som ni ...

men varje gång jag skriver eller läser andra, hittar alltid nya ord och nyanser och röda tråd under mina ahhahahhah

en strålande språket oh ja och jag känner mig bara stolt att kunna en del...och dela och hitta på osv

pöss på nosen vännen
2014-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Jack E. Gladh
Jack E. Gladh VIP

Mina favoriter
FROST