Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja, det handlar såväl om den dig som är ämnad för mig - men inte bara! - utan även om människor vi vill lära känna och som vi kanske behöver i våra liv som vänner, bekanta och eller i andra former ...


Någon gång kommer vi att ses du och jag ...

... men kanske inte
precis just idag
eller imorgon
nästa vecka eller så ...

Visst 
tiden väntar inte
den fortsätter att gå
och dagarna
veckorna
månaderna
summeras till år
som rinner på
emedan våra liv
gör likaså ...

När du väl finner ut
att det känns rätt för dig
att möta mig 
kan det dock vara som så
att jag ej finns kvar
då min tid tagit slut ...

Men kanske det är 
som så ändå
att det är därför 
som vi låter tiden gå
och skjuter upp
det vi är lite osäkra på
i hopp om att
tiden i sig
ska hjälpa oss
att slippa risken
med att ställas inför
någonting vi inte är helt säkra på ... 

Att det kanske 
visar sig vara någonting
vi såväl verkligen skulle vilja få
och som om vi det
skulle konfronteras med 
inte någonsin skulle vilja
ifrån oss mer låta gå ...

... är nog något
som är svårt att ta till sig
och än svårare att inse och förstå ...

... förrän det är alldeles för sent ...

... då sen först efteråt ...





Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-11-26 05:11



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En berörande text
med tankar, som vi
alla säkert har.
2014-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP