Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dröm


simultan familj

 

det var verkligen en extremt simultan familj. jag var där för att ge hemundervisning till den yngste sonen. när jag ändå var där passade pappan på att undervisa mig i franska. en dag när jag kom in i sonens rum var han sjuk och satt uppallrad i soffan. då tog jag initiativ till att möblera om samtidigt som vi pratade engelska, så att han kunde sitta kvar i soffan. när vi kom ut i köket hade familjen redan börjat med middagen. fadern föreslog att vi kunde ha fransklektion samtidigt. då ringde telefonen. det var en äldste sonen som hade fastnat med sin fiollåda i en järnvägsbom. pappan skällde ut honom efter noter och blev försenad med middagen. när han åt sin kyckling hade jag redan serverat chokladkexen. mamman visade mig att sonens äventyr med järnvägsbommen redan stod att läsa i den kolorerade veckopressen. vad det underligt då att jag fortfarande satt i morgonrocken?




Prosa av Nanna X
Läst 170 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-11-26 08:32



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson
Roligt!
Allt sker på nåt vis samtidigt.
Som ett snitt i tiden.
2014-11-30

  TrollTörnTrappan VIP
Att bli utskälld efter noter passar perfekt när man har fastnat med fiolfodralet i en bom... månne extra bra på franska?
2014-11-26

    prima donna
Drömmar är ju så självklara när man drömmer dem, litet svårare att begripa i vaket tillstånd. Härligt nedtecknad dröm hursomhelst!
2014-11-26

    ej medlem längre
Haha! Näe..vem hade hunnit med att byta om i en sån familj!
Underbart berättat!
2014-11-26

  Veven
Jag gillar verkligen den här stilen. Så glatt och fantasifullt och allt låter så självklart fast det egentligen är helgalet (eller inte). Jag ler!
2014-11-26

    nånja
sicksack stygn snygg
2014-11-26

  Stefan Albrektsson
: ) Nej, inte tusan kan man hinna svida om från morgonrock när denna simultanstorm viner omkring en och magsyran väller över en som en tsunami?!?
2014-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X