Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

recitation

att hålla kvar tonen den höga tonen och låta det ta form att få säga vad man tycker eller inte tänker
utan bara kasta loss ankaret eller ilska eller frustration
inspiration konspiration

tala direkt eller ta ut svängarna
att våga säga fel och säga att mycket är orättvist
jag säger nu att det är orättvist
saker och ting måste brytas ner för att bygga upp
att jag talar osammanhängande
att det är nu det gäller i mitt vansinne i min totala uppriktighet
ge ord, ge mig ord dela ord skölj ord rena orena kasta skit på orden

är jag mina ord, är jag vad jag tänker, är jag vad jag tycker,
är jag bara ord
som missförstås, som missförgås är jag ett missförstånd eller uttrycker jag mig klart
eller tydligt
sammanhang, att ta till orda för att få orera ett ögonblick
som om bara ord gav människan chansen att tala tycka
förtrycka, citera för att attrahera
recitera
vaknar av självförakt, på nätterna står fönstrerna tomma
och blicken vilar inte utan står ut i klar ilska,

handen mot den tomma rutan
står jag och pressar MIN hand som om jag skulle ingå löfte med natten och all den tystnad som väntar där ute, som följer mig, som…
klär av mig som sköljer över mig i mitt
NAKNA, vakna
med ögon i en fiktion tar jag blicken bortom och jag ser att du tittar nyfiket på mig där jag står i trasig morgonrock, och det hänger och det tynger mig och det skär i mig och det skönt i mig och det blir ljusare och ljusare men jag lyckas inte tyda någonting, istället fortsätter jag att skriva om jag tycker,
jag sitter och väntar på dig, i ett annat tillstånd av förstånd eller samförstånd
Bli kär i ett häR




Fri vers av BillMarcus
Läst 280 gånger
Publicerad 2006-04-06 13:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BillMarcus
BillMarcus