Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En doft av svaghet

En doft av svaghet,
något bortglömt vi ändå vet,
tillkallar våra odjur från Krita,
vi låtsas ej om hur de i oss slita.

En doft av svaghet,
vårt förblindade förtret,
lika nyckfull som övergiven,
i de staplande ojämna kliven.

En doft av svaghet,
en droppe gift av okänt sekret,
vid mötet slita bort vårt hopp,
likt en doft av död kropp.

En doft av svaghet,
lika lögnaktig som otrohet,
en dödlig törst utan vatten,
den föreviga ändlösa natten.




Fri vers (Fri form) av Marcus Gabriel Fors
Läst 186 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-11-26 19:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marcus Gabriel Fors
Marcus Gabriel Fors