Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Djupa vatten är inte stilla

"Djupa vatten är inte stilla,
Ginnungagap väntar på de rådvilla,
här mättas varken levande eller död,
från den kropp som bröts till bröd.

Du ser oss ej längre vid din barm,
allt dina läppar önskar är vår harm,
och vi söka din blick bakom det lilla ljuset,
vi kastar både krucifix och det tomma kruset.

Djupa vatten är inte stilla,
där drunknar de omdömesgilla.
Vi väntar på att alla klockor slutat ringa,
då sigillen brustit som sköraste snöflinga.

Där skall vi söka din blick bakom det lilla ljuset,
bakom flammorna som förtär och äter gudshuset.
Hör oss ljusbringare, du hornhövdade härförare,
hör oss syskondagg, du blodtandade förstörare.

Djupa vatten är inte stilla,
det finns ingen tid att förspilla!
Sök i varje vrå, sök under varje sten,
sök Edens aska att taga ur konstnärsateljén.

Där finns din döda blick när ljuset når sin ända,
som en svart stjärna tindrar den och blända.
Sök frihet, men bespotta nyckfull nåd,
tag urkraft ur livets ammunitionsförråd. "




Bunden vers (Rim) av Marcus Gabriel Fors
Läst 95 gånger
Publicerad 2022-04-06 15:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marcus Gabriel Fors
Marcus Gabriel Fors