Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Huset vi byggt

"Här är huset vi byggt,
här drömde vi tryggt;
en sten lades varje år
där varje sten var en tår.

Här är hemmet vi fann,
här glömde vi det som brann;
ett hus utan fönster och dörr
ett rum fyllt av minnen från förr.

Här är våra blodig händer,
blodiga från de blad vi vänder;
ett hus där vi murar oss in
ett rum där jag förblir din.

Här är våra magar tomma,
här blomstrar det fromma;
ett hus utan granne eller gråt
ett rum utan något uppsåt.

Här är huset vi glömde,
här kvarstår det vi dömde;
en sten att stänga vår grav
en sten för oss som inget blev av."




Bunden vers (Rim) av Marcus Gabriel Fors
Läst 152 gånger
Publicerad 2022-04-06 15:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marcus Gabriel Fors
Marcus Gabriel Fors