Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

reinkarnera





i ett annat liv
var jag en hare
min hörsel var så bra
att jag kunde höra
en bagge skrapa djupt nere i jorden

jag trivdes på stora fält
där stillheten låg som ett täcke
över det söndertuggade gräset

jag kunde springa flera kilometer
under en och samma dag
det värkte och molade i bakbenen

jag blev gammal, så gammal
att jag började tappa päls
och underhuden fick köldskador

en morgon vaknade jag inte upp
jag möttes av ett annat slags ljus
som var starkare och klarare
än jag någonsin tidigare sett

jag vet nu bara detta: jag har varit hare









Fri vers (Fri form) av pang
Läst 554 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2014-11-28 11:49



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Din dikt försänker mig ner i symbolernas värld mellan tanke och känsla. Tack!
2014-12-10

    ej medlem längre
Sån underbar text. Vackert.
Och en fantastisk cool tanke..
2014-12-05

  Popangelov VIP
Fantastiskt bra...
2014-12-04

  Respons VIP
Vilken underbar dikt!
2014-11-28

  Ronny Berk
läser och omläser; framskyltar intressanta metaforer från djurriket ...
2014-11-28

  cilax VIP
Å wow! vad bra
2014-11-28
  > Nästa text
< Föregående

pang
pang

Mina favoriter
livet