Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strof till advent

Friden faller stilla
när natten ligger tyst
rimfrost på grenarna
som stjärnljusen kysst
rofylldhet och lugn
är vardagens lön
advent står för dörren
och viskar sin bön

Ljus tänds i staken
en sed vacker och fin
faller tyst som tårar
gör droppar av stearin
lågan ger oss hopp
om fred på vår jord
tankar får beröring
till ensamhetens bord

Snöflingor så mjuka
lägger sig på marken
gryningens fridfullhet
vaknar upp i parken
adventsfriden råder
vid dörrar och fönster
flingorna från himlen
bär gåtfulla mönster

Musiken hörs klinga
från någons änglaspel
rogivande toner
som sjunger själen hel
i skenet av en brasa
flammande lågors glöd
och rosen till advent
så kärleksfullt röd

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 698 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2014-12-01 22:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Värmande fint.
2014-12-05

  Bo Himmelsbåge
Vacker o fin tillägnan till Advent.
2014-12-03

  ResenärGenomLivet VIP
Varm och ljuvligt vacker dikt...
2014-12-03

  Connie
Stämningsfullt och starkt berörande! Tänker på alla ensamma!
2014-12-03

  Eva Helene VIP
Vackert och med en skön stämning i dikten.
2014-12-02

    Dan Myrbeck
Fint fångar du både stämningen och vår tids problem med krig och
ensamhet.
2014-12-02

  Lars Hedlin
MYcket fint!
2014-12-02

    ej medlem längre
Stämningsfullt och vackert skrivet, man kan nästan höra knastret från brasan..
2014-12-02

  Anya VIP
Vackert med stämning som kryper ut ur skärmen.
2014-12-02

    ej medlem längre
Vackra varma ord som fyller själ och hjärta.
2014-12-02

  louisegirl
Så vackert i advent..

2014-12-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd dikt i vackert rimmade rader!
2014-12-02

    ej medlem längre
"som stjärnljusen kysst"
Vackert - som övrigt.
2014-12-02

  Marita Ohlquist VIP
Underbart!
Känner lugn och harmoni!
2014-12-02

  Angel of love
En härlig och varm tid.
2014-12-02

  Ingrid Trolle
Så mjukt och
varmt, vackert
och ljust i dessa
mörka tider
2014-12-01

    prima donna
Härligt!
2014-12-01

    Birgersdotter VIP
Fint skriven
2014-12-01

  Marianne Räf
Som alltid: Ett nöje att läsa
det du skriver! #:D)
2014-12-01

    ej medlem längre
Underbar dikt till heder av den varma tid som ligger framför oss. Ljuvlig poesi.
2014-12-01
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO