Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tanten är en varm och rolig figur, kanske tom. en karikatyr, ofta på språng mot nya äventyr.


Dansant tant

Och tanten hon fick dansa, visst
och det var många år sen sist.
Hon öste på, hon rocka’ loss
och kärlekslyckan bistod, naturligtvis, förstås

En ville hit,
en annan dit,
“oj lilla Stumpan, min Sockerbit”

Men damen hon var stadd på svaj,
liksom inställd på partaj,
hon virvla’ runt, hon var så glad
över livets lätta välbehag

Men sen så blev det vardag
och gumman kände obehag
för festandet var mera rått
än kärringen förstått

Och ensamheten genomlyste
varenda kyss; ja, damen ryste
och saknaden var nog densamma,
en längtan efter Muminmamma

© Mia Bergenheim




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 497 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-02 21:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim