Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekskrank tant

Tanten hon stod i, gnodde på i ett,
jobbade och fixade tills allting blev helt rätt
Hon stökade och bökade och for omkring med fart
för livet skulle skina och vara underbart

Och det blev påsk och det blev vapp och det blev också jul,
allting skulle smörjas, liksom gå runt på hjul
Traditioner skulle värnas om
så det blev mycket snaps med lax och dill och rom

men ändå var det som att i tanten vaknade ett men
ja,”Vad tror du att det hände sen?”
Jo, kärringen hon gjorde ett dramatiskt beslut,
ett hon aldrig vågat formulera, ens tänka på förut:

Hon gick sin egen väg, som lille Pär,
och hast du mir gesehen, sedan blev hon kär!
Hon mötte sin alldeles ultimate man,
och sagan kändes riktigt och nog så väldigt sann

Sen senare kom ett och annat,
som förgjort, ja rent förbannat
Smolk i bägaren är lindrigt sagt
om svårigheten i en kärlekspakt

Men kärringen var gjord av stål
och skruvar smörjes medelst tvål
Så sagan får en lycklig ända,
för tu kan nog ett bliva, med god vilja, måhända




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 349 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-11-17 19:30



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Riktigt spännande att följa med här....hur ska det sluta ?
2019-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim