Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saknaden

(ska hållas gömd, stången, tyglad;
Tämjd)

I stället ska ängar
prunka, hav gunga, somrar
levas; livet
njutas

Vi
ska förälska oss, simma
i tusen sjöar, speglas i varandras
vackraste, måla de lättaste
tonerna i oändliga
sånger, i famntag och

trampen från de arga
fötterna, de livsfarliga
minnena, de krigshärjade
själsområdena; dem

ska vi måla om, dekorera,
de ska få vidd, lyster och
karaktär, de ska
omvandlas, bli
forntida skatter, rubinröda
minnen,
förgyllda,

de ska;

(uppträda, som på
cirkus; galoppera med
guldglänsande
plymer vajande
längs
inspända nackar)




Fri vers av Mia Bergenheim
Läst 382 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-11-14 22:11



Bookmark and Share


  akavalie
Gripande.
2019-11-16

  Evelyn Falk Möller VIP
Att skratta och leka har sin tid, att gråta och sörja har sin. Äkta bli känslorna när vi låter de få plats och tid till att bejaka de inifrån våra hjärtan.
2019-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim