Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Olydig tant

Kärringen var väluppfostrad, visste nog så bra
vad som är av ondo, vad man måste ha.
Hon sysselsatte sig med sånt som till saken hör,
shoppade och spa’ade, precis så som man bör,
var lagom kulturell med vernissage och manikyr,
franska ord som oh-la-la och annat som ger fyr

Hon förde sig, hon log, hon vickade på baken
och inuti var tomheten, väl gömd men ändå vaken
att tanten inuti var blek och glåmig, ganska skygg
doldes av fasaden, som var välmålad och snygg,
hon kvittrade och flirtade, det hörde nog till saken
och fick erbjudanden hit och dit, alldeles på raken

och även det var alldeles naturligt, smickrande och rätt
om erbjudandet var givet med stil och etikett
för som alla vet så anses tanter trängta
efter män, ja prinsar, riktigt älsklingslängta
så tanter som blir bjudna på en kärleksritt i stort
förväntas galoppera, allt ska gå som smort

En dag fick kärringen tillräckligt,
det var rentutav förskräckligt:
Hon bröt ju varje regel, varje norm,
olydnaden, ja, skandalen, var ju fullständigt enorm
men tanten drog iväg till Livet,
äntligen hon vågade det stora klivet

© Mia Bergenheim




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 851 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-12-03 10:24



Bookmark and Share


  Henning Hson
Också bra *L*
2015-05-10

  Marita Ohlquist VIP
Fullständigt underbar text!
2014-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim