Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är Humanist! Jag är beredd att göra allt jag någonsin kan och förmår men även mer därtill för att vi ska få ett jämlikt samhälle med lika skyldigheter och rättigheter för både män och kvinnor!


Att du är kvinna och jag är man ...

... medför ej
per automatik
att du får göra vad du vill
mot mig ...

Att jag är man
ger på intet sätt
dig någon som helst rätt
att straffa mig
för att du känner
att du har opinionen med dig ...

En opinion
vilken under åren
kommit att 
utveckla vissa mäns
våld mot kvinnor
till att rent generellt
gälla alla män
för att de just är män ...

Tack och lov
har jag mött 
tillräckligt många kvinnor
under åren i mitt liv
vilka varit helt underbara
trotts stor integritet
intelligens, styrka 
och självständighet ...

Det gör att jag vet
att den opinion
som synes råda
om mäns allmänna skyldighet
och därmed jämväl
motsvarande straffbarhet,
är någonting som torgförs
och marknadsförs 
av en i grunden faktisk minoritet ...

Låt vara att denna minoritet
har fått lida och lider
av sviterna efter mäns brutalitet
och fullständiga hänsynslöshet ...

Men något jag vet
är att det finns fler kvinnor
som är som dig
och som på alla tänkbara
men också många gånger
otänkbära sätt och vis
tror sig om att kunna
göra vad som helst 
mot män som mig
ostraffat
just för att 
de liksom dig
är kvinna
och de män
som av er drabbas
var och en

liksom mig
är man ...

Tyvärr är kvnnor som dig
väldigt bra på
att lyfta fram
och få publik
för er manshatar politik ...

Vad värre dock är
är att de kvinnor
som verkligen råkat illa ut
liksom de män 
som råkat ut för liknande situation
sällan får komma till tals
och än mer sällan utgör
grund för tidigare nämnda
skeva opinion ...

Emedan de 
som syns och hörs mest
och som söker få
alla män som 
stora brutala svin framstå
synnerligen sällan själva
någon egen erfarenhet 
av sådana män har fått
eller någonsin kommer att få ...

Däremot är de bra
på att skapa mental kommers
och karriärdrivande opinion
på sina medsystrars 
mindre lyckligt lottade situation ...

Läs gärna Paradoxernas paradox
samt tillhörande förgående
och efterkommande texter i mitt arkiv
angående förövare och offer
innan du tar kölapp
för att få bestraffa mig
för att ta ett sådant här initiativ
och ifrågasätta kvinnor som dig
och era verkliga motiv ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-12-03 23:34



Bookmark and Share


  Connie
Lysande skrift!
2014-12-15

  Havsbris
suverän ;o)
2014-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP