Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En bön om förståelse


Julefrid vs hemlösa

Nu stundar snart julefrid i var stuga
jag grämer mig för det, ja huga!
Hur många får sitta i en port eller under en bro
där ensamhet och fattigdom fortsätter gro,
de glömda
de gömda
de som har lika rätt, att få äta och dricka
som inte behöver få höra, härifrån ska du sticka...
Glöm ej dem mina kära vänner
även om ni dessa inte känner,
så har de ett hjärta som slår
och de blir också äldre och visare för varje år.
Gör vad du kan för att hjälpa och stötta
de vill också med kärlek bli bemötta.

Skänk av ditt överflöd i någons samlarbössa
eller kanske bara i någons mössa
men vet att du kan göra skillnad för en ledsen och hemlös själ
och vet att du gjort något litet för andra väldigt väl!!!!!








Fri vers (Fri form) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-12-04 12:55



Bookmark and Share


  Angel of love
I min kyrka får man lämna in små julklappar och på den skriva ålder och kön som de passar till.
Barn eller vuxen.
Sen kan man bidra med en slant till julmiddagen som kyrkan anordnar.

Man kan tyvärr inte hjälpa alla, men att bidra med nått är ändå en liten bit på väg till en fin jul.
2014-12-05

  Connie
Tänkvärt och berörande! Det finns så många ensamma därute i vintermörkret!
2014-12-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra budskap i texten!
2014-12-04

  UllaBritta
Jag tänker mycket, allrahelst när julen är här, Det finns många som bär på ensamhetens boja, som söker sin gemenskap i andras upplysta fönster. Drar sin rock närmare sin kropp, det är kallt julaftonsnatten.
Man borde dra sitt strå till de behövande, ge någon slags hjälp. Det finns något vi kan göra, ja om vi bara gör det. Tack för en orden du skrivit, dom fastnade.
2014-12-04

  Lars Hedlin
JA sorgligt att det ska behöva finnas sån fattigdom i vårt land...
2014-12-04

    ej medlem längre
Väldigt fint skrivet! Det är en skam att det finns hemlösa som ingen hjälp får.
2014-12-04
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP