Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
under sena 80-talet kallade kompisarna mig för Zeas, delvis inspirerat av guden Zeus som de såg något roligt i


Tänk om jag är ett Z

 


Tänk om jag är ett Zäta

då blir jag en sällsamt sne'

mellan två räta släta


Tänk om jag är fler än ett Z...

då vill jag nätterna igenom jazza

till pizzicato och kazoo

sedan snooza medan Zoot

försöker spela Zauberflöte


Tänk om jag är ett par zätan

då ska jag ständigt pizzan äta

med zucchini och zvamp

iztället för zebrakött


Tänk om jag vare sig är Zick eller Zack

nej, ingen i hela vår zodiak

- icke förrän dess skulle jag bli zen-buddist


Tänk om jag är massa Z.zzz.zzz.zzz.zzz

då lär vi till zillioner Herz

dina hjärtligaste kappvändningar mäta



Sen sätter jag mig ned

med en marzipan-mazarin

och zappar

från Zetterlund till Zappa

till Zorro till Larz-Kristerz

och zappar

till Fozzie till Zazie

till Ziggy från Nazareth

till Razzel till Kryzz

och zappar

till Zarathustra till Ramazzotti

till Zeppelin från Ozzy


och zoomar

in på någon Zuzanna

och zoomar

ut ifrån denna zon

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-12-05 01:59



Bookmark and Share


  Onomatoprofet VIP
Antar att du inte är fotbollsintresserad för då skulle du haft Zlatan med...
2014-12-14

  Nanna X
Z är ju allZ ingen Zömnig bokZtav - tvärtom, det Zappar i raZande fart!
2014-12-05

  Veven
Mycket drag i den här texten.
2014-12-05

  Stefan Albrektsson
Uh yeah! Gillar särskilt den fysiskt psykologiserande karaktäristiken i inledningsstrofen. Jag har varit i Zinkgruvan några mil från Askersund - bara så att alla vet : ) - nästan 400 invånare, stendött och laget heter ZIF.
2014-12-05

    prima donna
zynnerligen znygg znarkfri zkrift!
2014-12-05
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP