Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till psalm 297, "härlig är jorden" med anledning av timade händelser inom politiken


härligt är Sverige

Härligt är Sverige, härligt är vårt Ri-ike
fagra-ast av alla lä-änder.
Folket, det ä-ädla, ljusast på jo-orden
går nu till gränserna med sång.

Äntligen skall vi nu kunna helt fördri-iva
jorde-ens avskum, som flytt till oss.
Ensamma ba-arnet, kurder, musli-imen
"Stick! dra för fasen genast hem!"

Rasrent och va-ackrast, sto-olt för sitt u-ursprung
tro-onar folket bak lyktad port.
Aldrig skall nå´n igen komma till oss i nöd
i tron att porten öppnar sig.

Men vem skall städa då - vem skall köra bussarna
vem säljer pizzan, kebab och öl.
Vem sköter åldringen, diskar på restaurang.
Rasisten får det inte lätt.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ingmar Hård VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-12-05 21:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP