Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guldkantad tant

Lite vidskeplig är tanten allt,
aldrig direkt från hand till hand hon räcker salt
och om det händer att
gatan korsas av en nattsvart katt
tanten över axeln kvickt ses spotta -
annars kan ju oturen bli odräglig, helt utan måtta

Så varje dag för tanten blir ett äventyr,
fylld av många oanade bestyr
Hon vet när man ska tröstas och när någon spelar dum
om människors känslor hon har en aning och ett hum
Hon kan koka soppa på en spik eller två,
ibland hon kokar kräftor, hon trivs med lyx också

Hon vet hur man ska klä sig då det blir dags för bal
hon vet hur man ska föra sig, både i koja och i sal
Tanten trivs i existensen, så enkelt är det bara,
stor är hennes vänkrets, en riktigt magisk skara
med sådana som upplever trolleriet uti livet
och tror på guldkant och annat som i stjärnorna står skrivet




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 548 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-12-07 20:07



Bookmark and Share


  aol
Väl talat om tanter i fint rim
2014-12-07

  Ronny Berk
det goda tantlivet väl beskrivet, ja !
2014-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim