Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ordsvammel kan tyckas för de läsare som inte känner mig ... ... Men även om det kan kännas lite obegripligt och rörigt är det allt annat än svammel för mig ...


Som om jag skulle ha alla trovärdiga svar ...

... Jag som en gång var
i det närmaste oberoende
på nästan alla plan
men som nu 
inga som helst monetära värden
i min ägo har kvar ...

Att visst tvivel 
kan uppstå
är något jag kan förstå
liksom alla andra
och envar ... 

Men även om
det på grund av 
konsekvenserna
av vissa tvister
gjort det möjligt
för några som
har sina privata skäl
att förstärka och lyfta fram
hypotetiska och verkliga brister
för att försämra förtroendekapitalet
som alltid varit förknippat 
med mitt namn ...

... vet de som varit med
genom åren som föregått
de år som nu varit
och så ännu är ...

... att ogrundat skitsnack
och intet annat
medfört den situation
i vilken jag befinner mig
och som nu min verklighet är ...

Ty oavsett 
om jag är ekonomiskt oberoende 
eller ej
och oavsett
hur lyckosamma vissa särintressen är
vad avser deras insatser och försök
för att inkapacitera mig ...


... så vet mina verkliga vänner
men även de som mig verkligen känt
och tidigare när allt gick väl
gärna marknadsförde sig 
som mina närmaste vänner ...

... att jag är 
så mycket mer 
än blott mina ord
och att de kan lita 
obetingat på
att inga monetära
eller andra värden
någonsin kan 
vare sig
radera, eliminera
eller ens
manipulera
grunden för det förtroendekapital
de oavsett min situation
har och så alltid har haft för mig ...

... nu som då ...

Till alla de dig 
som varit och så ännu är
några av mina verkliga vänner 
vilka funnits för mig 
även under svåra stunder
vill jag uttrycka 
min innerliga tacksamhet
och min önskan om
att ni alla var och en
ska fortsätta

vara och förbli
en del 

av min framtida verklighet
och mitt liv ...


Till alla de andra dig
som i goda stunder
marknadsfört sig
som nära vänner
och eller
att de mig närmare känner
men vars 
närvarande frånvaro
i mindre goda stunder
skadat mitt förtroende
och tillit till människor
å det grövsta i dess
allra djupaste grunder ...

Till dig 
vill jag blott uttrycka
min innerligaste önskan
om att du finner den lycka
med vilken du ditt liv
önskar och vill kunna smycka ...

... men ingen av alla dessa dig
är eller kommer någonsin mer
vara välkomna i mitt liv
ens i de allra bästa
av alla tänkbara goda stunder ...


Om du kommer 
till mig
för att vad det än är
du behöver

be om att få
så kommer jag
kort och gott
blott bara be dig att gå ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-12-08 04:20



Bookmark and Share


  Carl Mikael Fäldt
Ibland måste man rensa rejält-innan ogräset tar över hela ängen!

Så tänker jag kring din text.
2014-12-12

  Minkki VIP
inkapacitera - ett ord att begrunda...
2014-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP