Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tantspritter

Tanten gillar diskussioner,
milda åsikter och höga toner,
olika infallsvinklar och debatter,
dova trumpetanden och ljusa tjatter

Att våga se sig om, att våga tycka
kan vara beståndsdelar i tantens lycka;
hon gillar ett och annat, även ohemult;
Om ett och annat hon täcks säga: Fult!

Och sedan finns det sådant som
är ganska besvärligt att prata om,
sådant som berör på riktigt,
sådant som är väldigt viktigt

Sådant som gör tanten skör och mjuk och tagen
(det kan ske på kvällen, mera sällan mitt på dagen)
sådant som handlar om
dem hon värnar om

© Mia Bergenheim




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 1267 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-12-08 07:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra text
2014-12-08

  aol
Gillas så sant så nära allas våran tant.
2014-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim