Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tills proppen dras ut

Du tar emot mig,
famn av värme.
Låter mig sjunka
mot botten av jag.
Lyfter mig
mot fullkomlighet.
Låter mig flyta
till ingenstans.
Du omsluter, insluter, fyller ut
varje mellanrum, tomrum, luftgrop
av mig.
I Din tystnad
vecklar tankarna ut sig,
lyfter, svävar högt, flyger fritt.
När vi tillsammans svalnat,
när fingertopparna bär dina mönster
och själen har ledsagats hem
skrider jag försiktigt ur Dig.
En svag krusning
och min närvaro försvunnen.
En stilla virvelvind
och Du är förlorad.





Fri vers av Veven
Läst 230 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2014-12-08 08:45



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Gillar den här mycket!
2014-12-08

    ej medlem längre
Underbart fångat!!, kan inte låta bli att le, jag ler lite extra vid detta,
'när fingertopparna bär dina mönster'
2014-12-08

  Stefan Albrektsson
Riktigt vacker hyllning till varmt omfamnande badvatten - och kan ju metaforiseras, men jag känner i min läsning att den har en riktigt konkret badbakgrund. Eller? Snyggt är det!!!
2014-12-08

  i af apa
den här gillas! man kan tänka på vitt skilda ting. & bara på en...
2014-12-08

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text att fördjupa sig i!
Tänka och känna.
2014-12-08

  Nanna X
ode till ett badkar...
2014-12-08

  Anya VIP
Så vackert om det närmaste av alla möten...jaa så läser jag. Tycker särskilt om: "skrider jag försiktigt ur Dig. " Tänker mig att det är en kvinna som skrider ur mannen... men jag kanske tolkar fel?

2014-12-08

  Veven
Tack för fint förslag! Jag tvekade lite själv, din tanke bekräftar, jag köper förslaget och stryker. Bättre så! Gillar de flesta förslag om att stryka (i synnerhet övertydligheter; ) Tack!
2014-12-08

    ej medlem längre
Underbart! Egentligen skulle du kunna slopa
sista raden...så blir tolkningar ännu friare...
Riktigt fint.
2014-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Veven
Veven