Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tantimage

Tanten hade fattat sitt beslut
och därmed tog hon steget ut;
tänkte i sitt sinne
”Det är min tid nu, nu är den inne”

och det var därför som det hände
att tanten liksom helomvände:
Hon gjorde just så som hon ville
(de andra trodde hon fått dille)

Först hon kortade upp fållen
för under den var hon rätt välbehållen,
sedan målade hon läpparna så granna
och ögonen blev likadana

Hon gjorde världens dundergrej:
Bejakade sin inre tjej!
Och plötsligt blev hon populär,
en riktigt aktad dignitär

Hon blev bjuden hit och dit,
på mången fest och artighetsvisit
Så det var nog som tanten trodde,
på imagen alltihop berodde

© Mia Bergenheim




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 701 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-12-09 07:57



Bookmark and Share


  Ronny Berk
läser och omläser; en väl funnen beskrivning av människors uppfattning av medmänniskor ...
2014-12-09

  Ronny Berk
läser och omläser; en väl funnen beskrivning av människors uppfattning av medmänniskor ...
2014-12-09

    Bo Malte
fyndigt...
2014-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim