Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi föds och vi dör, så är livet.


Äga det vi älskar

Vi måste inte äga, allt vi älskar.
De frö som såtts i kärlekens vind.
Blir en dagg frisk rikedom av blom.
Vi älskar det, men vi äger det inte.

Bygga tankars luftslott, ja
vi äger det och älskar det.
Björkar och dess gröna vackra
krona och fiol och handklaver,
en ljus midsommarnatt.
Vi älskar det, men vi äger det inte.

Jag älskar mig själv, men jag
äger mig inte.




Fri vers av UllaBritta
Läst 448 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-10 11:26



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Både vacker och tänkvärd dikt. Applåd!
2014-12-18

  Ronny Berk
så väl tänkt och skrivet, ja !
2014-12-14
  > Nästa text
< Föregående

UllaBritta
UllaBritta