Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tanke när julen står för dörren.


Kyrkbänken

Kyrkbänken

Jag sitter i kyrkbänken, med psalmboken,
i min hand, upptagen av allt det gudomliga.
känner en stilla frid, att få vara i Jesu närhet.

Kyrkbänken har många öden och sanningar,
bekännelser som ristats i bänken.
Till vinning för själen och dess inre borgen.
Där allt ändå är skrivet.

Jag är Guds skröplige tjänare, men min
väg är jämn och bred.
är vaggad till ro i Gudstron.
På altaret hänger Jesus på korset, jag
förstår meningen, med Kristi lidande.

Det onda som slagit rot förlät han,
och han välsignade oss.
Jag knäpper mina händer, sitter kvar en stund,
och känner friden och stillheten.




Fri vers av UllaBritta
Läst 464 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-12-22 16:18



Bookmark and Share


  Per "Läsaren" Sörqvist
Alltid intressant att upptäcka nya poeter. Gillar din text.
2014-12-22

  Larz Gustafsson VIP
Julen har ingenting med Jesus att göra.
Men jag uppskattar din dikt, som är fin.
2014-12-22
  > Nästa text
< Föregående

UllaBritta
UllaBritta