Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blufftant

Tanten som är mycket gäst-kär
griper tag i varje fest: Här!
Hon ställer till med delikatesser,
och alldeles i sitt ess’ är
fixar, kokar, steker, bakar,
noggrannt allt avsmakar

kryddar friskt med chili, ingefära och vitlök
(det doftar Asien i tantens kök)
Tantens gäster hör nog till det udda slaget,
någon diva, någon pamp och någon ur A-laget
några sångare, dansöser, någon musikant
för senare på kvällen ska det firas på var kant

Och ofta kan det gå som så
att gästerna har tanten hittat på
men tanten trivs bland sina karaktärer
(skojare och riddare, varelser ur andra sfärer)
Huvudsaken är det glada, fina, gemensamma
så tanten slipper sorgen, den tråkiga, ensamma

© Mia Bergenheim




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 554 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-12-10 17:53



Bookmark and Share


  aol
Gillar tanten
2014-12-13

  Ronny Berk
välkryddad festliget väl anrättad, ja !
2014-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim