Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att jag håller andan när du går sönder


eskalera


du gjorde mig till någon



du gjorde mig till nattskräck och insektsvener
flykten framför pendeltågen och kvällspiller
du gjorde mig till dis
till kvävda skrik i kudden och morgondans
tvångskyssar och bitsocker

du gjorde mig till läckande ord
till stampade brunnslock och otur
du gjorde mig halv och ensamdinglande









du gjorde mig till rest
till klubbkött och salivtörst
till skoskav och torkad säd
du gjorde mig tyst



du gjorde mig till hopplöshet
till lockrop och ånger
till falsk parfym och ovilja
du gjorde mig kall









du gjorde mig dämpad
till sorg och billigt vin
nackskott och asfaltspraliner
du gjorde mig tom



du gjorde mig till ilska
till rinnande fingrar och sprickor
kroppsöppningar och tusenmeterslopp
du gjorde mig trasig


du gjorde mig till sömn
till tusen dagars vila och nattsudd
till främling och tunga
du gjorde mig till fördärv








du gjorde mig till vätska
till stank och uppochner
till stjärna och gruskorn
du gjorde mig svag


du gjorde mig till väntan
till tickandet i väggen och hotfullt sorl
varmvatten och svart bomull
tänder man tappar på badrumsmattan
du gjorde mig till
någon





till stoff och ingen alls




Fri vers (Fri form) av tildam
Läst 261 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-12-11 00:40



Bookmark and Share


  petter rost
Dina ordval, dina meningsbyggnader, dina bilder – och därtill ditt arrangemang av helheten, din komposition – ett intro, sex likformiga strofer som målar en vrålande bild av saknaden, ett outro... du skriver med en penna av guld på asfalt. Allt detta mellan
"du gjorde mig till någon"
och
"till stoff och ingen alls".
2015-01-26

  S.A.I. Steve Lando VIP
stark samt excellent
2014-12-21
  > Nästa text
< Föregående

tildam
tildam