Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tantkultur

Tanten uppskattar mången slags kultur,
allt från cirkustrolleri till sentimental trubadur
tavlor, museer, teater, opera och balett;
hon njuter utav konst ifall den träffar rätt

Hon älskar show och uppvisning,
hon rycks med, får ett livsuppsving
Filmer gillar tanten väldigt mycke’
speciellt de romantiska är i hennes tycke

Hon gärna vilar ögat på en fager man,
av sådant får hon gåshud, ja, minsann
och att höra Queen sjunga ” let me entertain you”
får henne at tjuta av förtjusning: Jehuuuu!

Och tanten tycker om fart och spänning,
hon rusar på, hon virvlar runt, ofta iklädd klänning
hon är förtjust i finurlig kreativitet
(om hennes följande idé hon ännu inget vet)

hon känner, uppskattar och tar sig för,
helt enligt eget huvud, inte som man bör
Hennes ögon lyser ofta glädjestinna,
i henne titt som tätt en själakatt hörs spinna

© Mia Bergenheim




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 653 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-11 16:46



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Instämmer,
har läst tantologi
you see.

Va tyx om:

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1582630



2014-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim