Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Säll tant

En vacker dag i december
tanten inget speciellt har för händer
hon känner lust att lite knoga
med vad är inte så särskilt noga

hon tittar ut, tänker ”det är ju bedrövligt
med all snö och is, rent ohövligt
för alla som har svårt att ta sig fram,
här behövs snöskottning och makadam!”

så tanten ställer sig att skotta, sanda
för att hjälpa sig själv och också andra
damen jobbar glad och ivrig
(klarar det utan arbetsbeskrivning)

Hon skottar trottoaren, gatan med,
och hon gör det med besked!
Hon är så lycklig, hon är nöjd,
i kroppen sprides värme, i hjärtat fröjd

Att mången står och skrattar bakom damens rygg
hon struntar i för hon är förtjusande och snygg
(tanten är en smula annorlunda,
för det kan ingen blunda)

i sin granna i ulster, alltid elegant,
och hatten käckt på sned, sådan är vår tant
Ja, hon är rätt så originell -
men ofta riktigt vänlig och synnerligen säll

© Mia Bergenheim




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 508 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-11 16:55



Bookmark and Share


  Ronny Berk
trevligt berättat, ja !
2014-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim