Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vardagstant

Tanten gillar mys och pyssel,
stickar, läser, syr, har alltid något syssel
och hon trivs med färd och fläkt
umgås gärna face to face och alldeles direkt

mitt i vardagen kan hon ha bjudning
(innan dess hon företar sig noggrann skurning)
målar rött på fingrar, tår,
målar även alla gråa hår

hemmet pryds lite varstans
med dukar, ljus, pynt i krans
sofforna ikläds blommigt tyg i siden,
(om sanningen ska fram är det nog på tiden)

Gumman förbereder maten,
mycket gott ska fylla faten
från olika håll i världen trakteringen ska bli,
det handlar om paté och sill och mången gång blini

Drycker kyles ner; champagne, snaps och vin
(innehållet kan utbytas men flaskan ska va’ fin)
och sedan är det dags för alla vänner
även dem hon inte riktigt känner

ofta kommer många grannar
nygamla bekantskaper, fruar, mannar
och blandningen kan bli alldeles förfärlig
men stämningen är härlig

och de rockar på, riktigt släpper loss,
gungar, steppar, ålar, shakar vilt, förstås
och det festligaste faktiskt är
att de vill roa sig såhär


© Mia Bergenheim




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 719 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-12-12 09:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tack för en härlig text!
2014-12-14

  ResenärGenomLivet VIP
Trevlig läsning...fint...
2014-12-12

  Ronny Berk
välfunnet och rimrikt förmedlat, ja
2014-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim