Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturell tant

Tanten som inte är född igår
vet var hon sina lyckokickar får
Hon tycker mycket om olika djur,
uteliv, utfärder och vildvuxen natur

Att rida häst är bland det bästa
(sen kommer picknickar som nästa)
På springaren, den vita: ”Blanka”
hon galopperar, travar, rider ranka

Hon rider ut i mark och skog
av äventyret, farten, hon aldrig tycks få nog,
hon hoppar hinder, finslipar tekniken,
läser böcker från olika häst-riken

Tanten drar till skogs med hund också
(för att rensa tankarna och lite frisk luft få)
hon kliver upp på berg, hon nästan leker get,
och hon har sina ställen som är en hemlighet

På en del flata, lavbeklädda hällar
älgarna har bal (det sker rätt sällan)
och annanstans i närheten isbjörnar håller till,
och om man inte tror det kan man tänka hur man vill

© Mia Bergenheim




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 624 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-12-12 18:24



Bookmark and Share


  Ronny Berk
tanttemat håller - även som naturlyrik !
2014-12-12

  Bo Lövhalka
Skinande fint !
2014-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim