Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillsyn




Jag såg till att min lillebror
Fick det bättre än mig

Sedan dog han

Fick han det bättre
Än vad.
Snåriga illusioner.

Och än jag.
Är det värt att ens försöka

När inget annat hjälper till


Kappkörning tillsammans
Vid sommarstugan

Och en sladdande
bromsande moped.

Framför en obevakad
Järnvägsövergång
Med
Blommande Slånbuskar
I Maj.

Den sekund när
tåget rusade förbi

Och Döden blev lurad
För närmre Fyrtio år sedan

Han räddade mitt liv
Nu är han borta

Det enda som blir över
till Dig. Var gång jag det ser.

Blommande Slånbuskar
I Maj. ..

Min älskade leende Bror.





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-12-13 01:58



Bookmark and Share


  Connie
Attans bra det här!
2014-12-18

    ej medlem längre
den tog, fin text ... tycker om hur du lagt upp den
2014-12-16

  Anya VIP
Sketans...detta var starkt med fina minnesgestaltningar. Bravo! Tappar liksom orden...bland det bästa jag läst på länge! bokmärker!
2014-12-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Känns i hjärtat! Vilken tragik!
2014-12-13

  Jabbahadda
dina ord skapade en film i mitt inre och ögonen fick översvämning.
2014-12-13

  Marita Ohlquist VIP
Underbara du!
Så fint du skriver om en stor sorg.
2014-12-13

    ej medlem längre
Denna griper verkligen tag i ens hjärta, sorgligt fint om händelser i ditt liv, starkt skrivet.
2014-12-13

  i af apa
starkt...!
2014-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP