Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till ljusets bärare Lucia den 13/12


Knoppande tant

Tanten mycket är för traditioner,
vackra ting och stilikoner
såsom julens tomtar, små och spröda
i underbara dräkter jordgubbsröda

Lucia är trendsättare nummer ett,
mön som under ljusen antagligen har hett,
hon som är en föredömlig helighet
och står för mången trevlighet

Så årligen till catwalken tanten ses återvända,
(att missa kröningen kan bara inte hända)
tanten applåderar allt det moderna,
varje skiftning i det vita, varje tärna

Samtidigt hon applåderar allt det gamla
som man kring spektaklet velat samla
och man kan kanske ana en skymd stämning
som vida överträffar tantens egen hämning

(för tantens innersta skam och hemlighet
absolut ingen känner, ingen vet
men tanten aldrig slutat hoppas
att hon en dag till ros ska knoppas)

© Mia Bergenheim




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 475 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-13 06:32



Bookmark and Share


  axveronika
kul och lite sorglig
2014-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim