Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
3 av ångestdikter.


I VÄNTAN PÅ STORMEN


Storm på ingång
molnen går lågt
i gråblå
konstellationer.
Fort far dom fram
i sydöstlig riktning.

Jag brygger mitt kaffe
lyssnar på musik
sorterar på min dator
bland gyllene tider.
Spankulerar omkring
i mina rum
tittar ut över stad
och hav.

Jag saknar inte socialmedia
skriver desto mera.
Glider in i ett märkligt lugn.

Kroppen och tankarna
vill löpa amok
halar in dom med
fridens krok.

Trummar på min låda
om rastlösheten
blir för stor
eller musiken svänger
gungande skönt.

Kaffet é klart!

Mitt köksbord
och alla tidningar
broschyrer.
Lina Nyberg ler så
fint från STIM-tidningen
Frågor & Svar på
Blekingetrafikens broschyr.
Medlemskalender 2015
från Kommunal.
Naturlig egenvård
ropar Hälsokrafts tidning.
Världens Historia
om slaget vid Kursk.
Sydöstrans krypto
olöst och trött.

Har en bunt Konversationskort
som jag fann i en låda
i källaren.
Tar det översta
sedan jag blandat rejält.
'Hur pass intressant är det att titta
i andra människors badrumsskåp?'
Står det.
Ja du vad ska jag svara på det?
Kanske lika intressant som att
rota efter sina egna skelett i garderoben.

För det är väl det som pågår
i mitt liv just nu.
En obehaglighetskänsla
som jag inte känner igen.
En förrädisk känsla av lugn.

Må det aldrig explodera ut
i full galenskap!




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 232 gånger
Publicerad 2014-12-14 19:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar