Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiden är inne



Jag ser genom rutan
hur björkarna bugar
ser hur de böjer sig
pockar och trugar

ser genom glaset
när vindarna dansar
ser hur de kränger
sveper och svansar

ser genom fönstret
hur regnet det droppar
smeker och sköljer
längtande knoppar

ser genom rutan
hur våren betvingar
den flyende vintern
på snövita vingar

Tiden är inne
att vandra dit ut
själen den jublar
som aldrig förut

Bs-06











Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 331 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-04-07 15:54



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Fint skriven dikt.
Tredje verson:
ska det vara \"längtande knoppar\"?
2007-12-18

  tobbä
Nog är det sant att man blir glad när våren kommer!
2006-04-10

  Markattan
En härlig vårvisa med skön rytm och fina rim.
2006-04-09

  Pia S
Jag har sagt det förut och säger det igen: du har en fantastisk känsla för rytm och rim!
2006-04-09

  Ingrid Nilsson
Själen den jublar...jättefin vårkänsla!
2006-04-07

  kath
du är en mästare på att få dikterna att flyta fram i vackra innehållsrika rimmade rader som läses med sådan lätthet den här porlar som en vårbäck glad och längtande .......
2006-04-07

  Daniel_78 VIP
du kör friskt på vårtema, härligt,
det är bara att dras med i diktens svepande gång,
som vanligt, som vanligt :)
2006-04-07

  Ola Rydberg
härlig och hoppfull
2006-04-07

  prinscess VIP
den här var jättefin
om längtan efter vår,
värme och ljus
och hur allt som legat i dvala
slår ut i sin praktfullhet
både träd och blommor
värd en klar femma
2006-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg