Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den i decembermörkret.


Gatlyktan.

En gatlykta lyser upp en fläck i asfalten.
Vi rör oss i mörkret runt den.
Ljuset stöter bort,
fast vi är glada, att det ändå finns.

Vår inre gatlykta.
Vem tänder den?
Vem släcker den?
Varför undviker vi dess ljuscirkel?
Den bränns ju inte.
Värmer inte ens.
Lyser bara helt stilla ro.

ue.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 241 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-12-15 17:35

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram