Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Etikettfolket




Det är rörigt nu :O. Och det bär oss emot att erkänna att vi blivit kränkta av marscherande strumpläster.

Ett sådant utfall blir bara ytterligare en förlorarstämpel på vårt folk, samtidigt som riksmedia vill framställa oss just så i den här sorts dramaturgin. Jaha, kränkta igen :P.

Vi blir upprörda förstås. Men sedan rycker vi på axlarna. Vi har ju barn att ta hand om. Jobb. Inom myndigheter. Som lärare i skolor. Sjuksköterskor. Mångsysslare. Pensionärer. Strumpstickare. Inte vet jag.

Det finns människor som vill sätta etiketter på allt och alla. Sedan kan man sortera dem. Kanske skapa lagar för de ena och de andra. De med röda etiketter bör inte finnas här. De med blå får stanna. De med gröna är några sorts halvmesyrer. Varken det ena eller andra.

Somliga tycker att det blir problem om det finns för många etiketter. Då kan man inte hålla isär dem. Lika illa är det när folk vill ha en helt ny etikett. Då får de rättigheter som man inte bör ha. Till exempel undervisning i sitt tungomål.

Det vore katastrof. Hur skulle det se ut om alla babblade varsitt språk?

Men värst av alla är de som vill ha fler etiketter än en. Då kan man inte hålla isär dem. Det blir för rörigt. Ungefär som att ha olika färger på strumporna.

Måste sluta - hör strumplästerna marschera på gatan utanför!


Nu knackar det på dörren

















Övriga genrer (Satir) av Peter Matsa
Läst 537 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2014-12-16 00:22



Bookmark and Share


  Connie
Gillar när man får tänka till ordentligt!

Personligen tycker jag att det värsta med att läsa etiketter är att man blir medveten om att man har äkta citron i diskmedlet och konstgjord citronsmak i citrondrickan!

2016-12-01

  axveronika
bra skrivet
2014-12-19

  Måna N. Berger
Ja det var längesen, roligt att se dig här igen!
2014-12-17

    ej medlem längre
Superbra! Kul att läsa dig igen. Längesen!
2014-12-16

  Måna N. Berger
När de fått alla etiketter klistrade tar de på sig stövlarna.

2014-12-16

  TrollTörnTrappan VIP
Effektivt skriven satir! Kul allvar. Personligen dock står jag titt som tätt med ena (gulskodda) foten hos etikettfolket. Då vill jag säga : Problematiskt är sättet som många tar förgivet att massa olika burkar mår bra av att stå på samma hylla. Tusentals etiketter är gott, lika gott som miljarder burkar. Men varför måste det vara ont att tycka de passar bäst på varsin hylla?? Jaha, nu kränkte jag kanske någon icke-etiketterande raggsocka ;) Trivseln beror väl i slutändan på hur väl burkarna lyckas kommunicera sina innehåll eller ej... Hursomhelst en tänkvärd och stilig comeback(?) här, Peter!
2014-12-16

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2014-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Peter Matsa
Peter Matsa