Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek i julnatten

Två stjärnor där i natten
vid mistelns ljuva lund
svävande i känslorus
för kärleken en stund

En skönhet som glimmar
som guld och diamanter
och doften av rosenblad
likt ljuvliga deodoranter

En natt så förtrollad
en saga som dröjer kvar
känslor som tar och ger
där frågor önskar svar

Det är ungdomens natt
och kärleken syns flöda
ömhet som släpps fri
så känslorna kan glöda

Natten känns ung
kring kropp och sinne
kärlek i julnatten
blir ett bevarat minne

Vid brasans värme
växer kärlekens glöd
likt rosors skönhet
så oskuldsfullt röd

Två stjärnor som glimmar
av njutning de känner
ett möte i vinternattsfrid
blir framtidens vänner

Kring julnattens mörker
hinns mycket kärlek än
frågorna som söker svar
är vad som händer sen

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 1113 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2014-12-20 21:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sagolikt vackert.
2014-12-30

    Dan Myrbeck
Fint skaldat!
2014-12-22

    ej medlem längre
Underbara julstämning.
2014-12-22

  ResenärGenomLivet VIP
Varmt och mycket kärleksfullt...
2014-12-22

  Connie
Varm och öm kärlekspoesi, precis så som man skulle vilja ha det!
2014-12-22

  Bo Himmelsbåge
En mycket varm, öm o Kärleksfull dikt att värmas vid till Julen!
2014-12-21

  Lars Hedlin
Mycket fint!
2014-12-21

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Tycker om...varm och kärleksfull
2014-12-21

  Angel of love
Kärlek och värme i harmoni.
2014-12-21

  Chawa VIP
Diktarjaget sprider en ljuv Lady & Lufsen-känsla... Tindrande vackert i juletid!
2014-12-20

  louisegirl
Så vacker kärlekspoesi, i känsla och tanke....
2014-12-20

  Ingrid Trolle
Tack för denna ömma
och fina dikt!
2014-12-20

    ej medlem längre
Fin. Tycker om!
2014-12-20

    ej medlem längre
Kärleksfullt och vackert skrivet. Jag blir rörd över ditt sätt att skriva kärlekspoesi. Allitd med känsla och nerv.
2014-12-20

  Kjell Åhsberg
Smäktande len text kring ung kärlek. Du nämner ungdomens natt, men kärleken kan vara ung även för en äldre generation. Det känns bra för mig att få tolka det så.
Tack för läsningen!
2014-12-20

  Marita Ohlquist VIP
Mjukt, fint och underbart!
2014-12-20

  Eliza-69
Varmt och kärleksfullt..
2014-12-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO