Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tantmelankoli

Det händer sig att tanter blir för sentimentala,
då vill de allvarsprata, liksom söndermala
De ältar det som varit,
som för längesedan farit

Tanten gillar också melankolisk nostalgi
men samtidigt för nuet hon vill ägna energi
Ibland hon måste ha en förevändning
för att få till stånd en ändring

Tanten skyller på motion och tar sig ut till hallen;
disciplinerat simmar enligt tidsintervallen:
15 stränga minuter sim
15 lekfulla med tjo och stim
sedan obegränsad njutningstid
(sinnet måste månas om, få sin egen frid)

Och medan tanten simmar där
hon benar ut sin melankoli, enär
hon är en realistisk typ av tant,
robust och ärlig, själsligen bastant


© Mia Bergenheim




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 629 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-12-16 11:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim